Sporarbejde på Sydbanen fra marts til september

Der er sporarbejde og Togbusser mellem Nykøbing F og Næstved i perioder fra 24. marts til 29. september

Du kan få et overordnet overblik over sporarbejdet og ændringerne her på siden, men husk også at tjekke Rejseplanen, før du rejser. Den er altid opdateret. På DSBs hjemmeside kan du få et overblik over de 5 faser i sporarbejdet og hvad de betyder for din rejse. 

I forbindelse med Ringsted-Femernbanen skal Banedanmark lave forskellige arbejder på strækningen mellem Næstved, Orehoved og Nykøbing F. Fra søndag aften den 24. marts til og med lørdag den 28. september kører vi derfor Togbusser i stedet for tog på strækningen i forskellige faser. Derudover erstattes alle de internationale tog til/fra Tyskland med Togbusser direkte mellem København H og Rødby Færge.

Det betyder, at du i denne periode vil opleve længere rejsetid.

Billede med oversigt på sporarbejdet på Sydbanen


Tilpassede afgangstider i Movias busser

I forbindelse med sporarbejdet tilpasser Movia visse afgangstider på enkelte buslinjer, sådan at du fortsat kan komme frem. De tilpassede afgangstider er i kraft fra 30. marts-2. september. Lokaltog tilpasser også deres afgangstider lørdag og søndag. 

Følgende buslinjer har ændringer i perioden - enten for at tilpasse DSBs eller Lokaltogs afgange. 

Linje 660R:

  • Man-fre: 4 aftenture flyttes fra minuttal 52 frem til minuttal 22 i begge retninger.
  • Lør-søn: Minuttal 52 flyttes til minuttal 22 på alle afgange i begge retninger

Linje 719:

  • Lør-søn: Minuttal 08 flyttes til minuttal 58 i retningen Nakskov - Kragenæs, og fra minuttal 39 til 30 i retningen Kragenæs - Nakskov.

Linje 720R:

  •  Lør-søn: Minuttal 50 flyttes til 40 i retningen Maribo - Rødby Færge og minuttal 55 flyttes til 45 i retningen Rødby Færge - Maribo.

Linje 723:

  •  Lør-søn: Minuttal 48 flyttes til minuttal 38 i retningen Maribo - Rødby og minuttal 13 flyttes til 03 i retningen Rødby - Maribo.

Linje 725:

  • Lør-søn: Minuttal 50 flyttes til minuttal 40 i retningen Maribo - Bandholm - Kragenæs og minuttal 05 flyttes til minuttal 55 i retningen Kragenøs - Bandholm - Maribo. 

Linje 741: 

  • Lør-søn: Minuttal 20 flyttes til minuttal 05 i retningen Nykøbing F - Marielyst, og fra minuttal 43 til 28 i retningen af Marielyst - Nykøbing F.

Lollandsbanen kører med tilpassede afgangstider

I forbindelse med sporarbejdet har Lokalbanen tilpasset køreplanen for 710R - Lollandsbanen, så forbindelse til og fra busserne i Nykøbing Falster sikres.

Det første tog på hverdage fra Nakskov kører 21 minutter senere end normalt.

Lørdage og søndage er alle afgange i begge retninger op til 12 minutter tidligere end normalt.

Hent særkøreplan for 710R

Hvad kommer sporarbejdet til at betyde for dig?

Banedanmark skal bl.a. omlægge skinner og renovere broer mellem Nykøbing F og Næstved. Det betyder, at DSB i en længere periode ikke kan køre tog på strækningen og i stedet indsætter Togbusser.

 

Movia tilpasser visse afgangstider på enkelte buslinjer, og Lokaltog har særkøreplan på Lollandsbanen, sådan at du fortsat kan nå din forbindelse. Du kan få hele overblikket over linjer der er ændringer på, samt hvilke afgangstider der er justeret, længere nede på siden her. 

Togbusser og dermed længere rejsetid

Togbusser, der skal dække den lange strækning, vil tage længere tid end tog. For nogle rejser kan det betyde en ekstra rejsetid på mere end en time

Sporarbejde omkring Ringsted betyder Togbusser og omlægning af ruter

I perioder vil der også køre Togbus mellem Næstved og Ringsted. Og tog mod København vil køre fra Næstved via Køge over Roskilde. Det betyder, at det i en periode kan være nødvendigt at ændre dine rejsevaner.

Læs mere her

Direkte Togbus mellem København H og Rødby Færge

Alle de internationale tog til/fra Tyskland erstattes med Togbusser, der kører direkte mellem København H og Rødby Færge.