Projekt: Unges transportvaner

Det er skidt for klimaet og for trængslen på vejene, når børn og unge fravælger den offentlige transport - og dårligt for deres helbred, at de cykler og går mindre og mindre.

Det er vigtigt for os i DOT at vide, hvordan vi kan holde fast i de unge i den offentlige transport, når de skal tilbage til studier, skoler og fritidsaktiviteter efter coronakrisen. Og den bedste måde at forstå det på er ved at spørge dem selv. Derfor søsætter vi et projekt, hvor vi undersøger de 16-20-åriges transportvaner i dybden.

Vi søger blandt andet at forstå de unges valg, motivation og barrierer. Vi er også interesserede i at lære mere om, hvordan de unge oplever og bruger deres rejsetid. Ligesom vi gerne vil vide, hvilke billetter og salgskanaler, de unge kender til og bruger, når de køber billetter til bus, tog og metro.

Indsigterne fra vores projekt vil vi bruge til at forbedre de unges oplevelse af den kollektive transport - og motivere dem til at rejse med bus, tog og metro.

Unge i S-tog

.

Hvordan transporterer de 16-20-årige sig?

Transportvaner bliver skabt i en ung alder, og hos DOT vil vi gøre vores til, at de unge vælger den offentlig transport i fremtiden.

De unge i den offentlige transport er de kunder, som skal sikre passager-grundlaget for, at der bliver brugt penge på mere bus, tog og metro i fremtiden. Derfor skal vi holde fast i de unge, selvom de får kørekort, og de gode rejsevaner.

Uddrag fra DOT's 2023-strategi

 

 

Med DOT - Din Offentlige Transport har DSB, Movia og Metroselskabet høje ambitioner om, at det skal være en god oplevelse at rejse med bus, tog og metro.

Vores mål er, at flere skal rejse sammen i stedet for hver for sig. Når flere vælger at transportere sig sammen, gavner det både klima og trængsel.

I DOT sikrer vi, at vores løbende forbedringer af den kollektive transport på Sjælland tager udgangspunkt i dine oplevelser, og vi inviterer dig til at blive en del af indsatsen for bedre rejser til gavn for alle.

Facebook-logo  Følg os på Facebook

Hvem er vi?

DOT, Din Offentlige Transport, arbejder for at gøre det nemt at være kunde i den offentlige transport på Sjælland og øerne.

DOT sørger for kundeservice, koordineret trafikinformation, sammenhængende køreplaner, billetkøb og priser, når én million daglige rejser foretages med bus, tog og metro.

DOT er et samarbejde mellem DSB, Movia og Metroselskabet, der skal sikre en god kundeoplevelse på tværs af transportformer og gøre det attraktivt at rejse bæredygtigt.

Ung mand i regionaltog