Den nye linje 9A i Nyt Bynet

Den nye linje 9A vil have forbindelse til fire S-togslinjer, den eksisterende metro ved Flintholm St. og Vanløse St. samt Cityringen ved Frederiksberg Allé St. Linje 9A vil sikre en hurtig forbindelse gennem Glostrup og Rødovre til disse baneforbindelser, og den forbliver en central buslinje igennem det centrale Frederiksberg. Som noget nyt bliver linje 9A en central linje på Vesterbro og det ”gamle Sydhavnen” ved Mozarts Plads og giver forbindelse til S-tog ved stationerne Sydhavn og Carlsberg samt Cityringen ved Frederiksberg Allé St.

Kort over den nye linje 9A i Nyt Bynet

Download kortet her (åbner i nyt vindue)

Omlægning på linje 9A frem til foråret 2020

Når Nyt Bynet starter, er Platanvej endnu ikke klar til buskørsel, mens Peter Bangs Vej er ensrettet mellem Fasanvej og Dalgas Boulevard. Det betyder at den nye linje 9A i stedet skal køre af en anden vej to steder på ruten.

Linjen kommer i stedet til at køre ad Enghavevej og Frederiksberg Allé indtil starten af 2020. Den nye Frederiksberg Allé Station vil blive betjent af stoppesteder på Frederiksberg Allé i stedet for Platanvej i perioden.

Samtidigt er Peter Bangs Vej ensrettet mellem Dalgas Boulevard og Fasanvej, og vil frem til foråret 2020 derfor kører ad Fasanvej, Finsenvej og Dalgas Boulevard i retning mod Flintholm Station. Det betyder i perioden, at du vil opleve længere rejsetid på din rute.

Hold dig opdateret

Vi anbefaler at du holder dig opdateret her på Nyt Bynet siden, og på køreplansiden for linje 9A, hvor du også kan hente bussens nye køreplan i Nyt Bynet. Det gør du ved at trykke på knappen "Hent køreplan for hele linjen".

Hvis du vil se hvordan det kan påvirke din rejse, kan du tjekke rejseplanen her.

Der er ændringer på linje 9A

I Nyt Bynet skal 33 buslinjers funktion tilpasses den nye Cityring, så de passer godt sammen med metro- og tognettet. Det betyder, at behovet for nogle af de buslinjer, vi kender i dag, ændrer sig.

Dele af strækningen, hvor linje 9A kører i dag, erstattes derfor af andre buslinjer, som kan være relevante for din rejse med bus, tog og metro fra efteråret 2019.

Buslinjer som kan være relevante for dig

Linje 2A, linje 13, linje 26 og linje 31 kan være relevante for din rejse afhængig af, hvor på linje 9As rute, du kører i dag.

Klik på buslinjerne for at læse mere om dem. 

 

Her holder bussen

Er du i tvivl om hvor bussen holder efter ændringer i Nyt Bynet, så kan du en oversigt over forskellige terminaler her:

HER HOLDER BUSSEN

Hvor ofte kører linje 9A i Nyt Bynet?

Glostrup St. – Rødovre Centrum

Myldretiden

8 afgange i timen

Dagtimerne

8 afgange i timen

Aften

3 afgange i timen

Nat

2 afgange i timen

 

Rødovre Centrum – Valbyparken

Myldretiden

8 afgange i timen

Dagtimerne

8 afgange i timen

Aften

6 afgange i timen

Nat

2 afgange i timen

Hvordan kører linje 9A i din by?

(Åbner kort i PDF)