Nyt busnet i Helsingør Kommune

12. december 2021 får mange buslinjer i Helsingør Kommune nye ruter, så der kører flest busser i de områder, hvor der bor flest mennesker og hvor der er mange uddannelsessteder og arbejdspladser. Det betyder ændringer på flere af de busruter, linjenumre og køreplaner, du kender i dag. Ændringerne sker primært i Helsingør, Snekkersten og Espergærde.

Tjek din nye vej

Med mange nye ruter, kan du være en af dem, der får en ny vej til uddannelse, skole eller arbejde. Du kan allerede nu tjekke din nye vej ved at slå op på Rejseplanens app eller på rejseplanen.dk. Husk at vælge en rejsedato efter 12. december 2021, hvor Helsingørs nye busnet træder i kraft.

Bus og tog passer bedre sammen

Ambitionen med det nye busnet i Helsingør er både at give mere busdrift til flere og skabe bedre sammenhæng mellem bus og tog i Helsingør og omegn. Det skal gøre det nemmere at tage bus og tog og få flere til at rejse sammen til gavn for miljøet.

Nye køreplaner fra 12. december

Alle buslinjer er afstemt efter den nye køreplan for Kystbanen, som også træder i kraft 12. december.

Du kan søge efter de nye køreplaner for både bus og tog her:

Køreplaner for bus

Køreplaner for Tog

Kampagnebillede - Nyt busnet Helsingør Kommune

De væsentligste ændringer på dine buslinjer

  • Linje 801A får en helt ny rute mellem Klostermosevej Nord – Helsingør – Prøvestenen – Snekkersten – Espergærde. Den nye linje 801A kører hvert kvarter og stopper ved alle tre DSB-stationer i kommunen: Helsingør St., Snekkersten St. og Espergærde St. Se køreplan for linje 801A her.

  • Linje 802 er ny buslinje mellem Helsingør – Montebello – Snekkersten. Se køreplanen for linje 802 her.

  • Linje 803 er en ny buslinje mellem Helsingør – Erhvervsskolen – Prøvestenscenteret – Snekkersten. Se køreplanen for linje 803 her.

  • Ruterne for linje 840 og 841 betjenes fremover delvist af andre buslinjer.

  • Linje 347 kører fremover til Helsingør St. i stedet for Snekkersten St. med en afgang i timen – også om aftenen og i weekender. Se køreplanen for linje 347 her.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til de nye buslinjer i Helsingør Kommune, så er du velkommen til at kontakte DOTs kundecenter på telefon 70 15 70 00.