Fra 29. juni om aftenen til og med 12. august renoverer Banedanmark skinner og broer på Kystbanen, så du også i fremtiden vil opleve en stabil togdrift. Rejser du normalt med kystbanen, skal du derfor i stedet med bus eller Togbus.

DSB og Movia har planlagt alternative ruter, der kan gøre din rejse lidt nemmere og hurtigere på trods af sporarbejdet. Der er forskellige muligheder alt efter, hvor du rejser til og fra.

Få et overblik over dine muligheder, hvis du rejser til og fra:

Vis billede i fuld skærm (åbner nyt vindue)

 

Vis billede i fuld skærm (åbner nyt vindue)

 

Zoneudvidelse

Vi vil gerne give dig der rejser mellem Helsingør og København mulighed for at rejse ad de alternative ruter under sommerens sporarbejde. Også hvis de alternative ruter ligger uden for zonerne på dit pendlerkort.

Køb dit pendlerkort som du plejer, så tilbyder vi dig muligheden for at rejse på dit pendlerkort i flere zoner uden beregning.

For at få zoneudvidelsen skal du tilmelde dig via sms.

Send sms med teksten kysten til 1919 og tilmeld dig – det koster almindelig sms-takst.

Når du tilmelder dig, modtager du en sms der bekræfter din tilmelding. Zoneudvidelsen gælder i perioden fra 29. juni til og med 12. august 2018 og gælder kun, når du viser din bekræftelse på sms sammen med dit gyldige pendlerkort i nedenstående zoner.

Tilbuddet gælder, hvis du har et gyldigt pendlerkort til to eller flere af følgende zoner:
5, 13, 15, 60, 70, 80

Med zoneudvidelsen vil du også frit kunne rejse i følgende zoner:
41, 51, 61

Se kort over zoneudvidelsen i fuld skærm

Zoneudvidelse tilbydes til følgende pendlerkort, uanset om de er på pap, app, rejsekort mv.:

Har du et rejsekort pendlerkort?

Så skal dette også vises sammen med bekræftelsen af zoneudvidelse på sms, når du rejser i det udvidede gyldighedsområde. Her vil rejsekortudstyret indikere, at pendlerkortet ikke er gyldigt, når du checker ind og ud. Men når du kan vise sms’en med bekræftelse af den udvidede zonegyldighed sammen med et gyldigt rejsekort pendlerkort, kan du trygt rejse i de zoner, som zoneudvidelsen dækker.

Rejser du på rejsekort med pendler kombi?

Så skal du checke ind og ud som sædvanligt, og du behøver ikke at tilmelde dig sms med zoneudvidelsen. Hvis du har rejst i det zoneudvidede område i perioden og har et aktivt rejsekort med pendler kombi efter ovenstående kriterier, så tilbagebetaler vi dagligt de rejser du har foretaget i det udvidede område, og du vil modtage besked om tilbagebetalingen.

Du kan kontakte DSB Kundecenter på 70 13 14 15, hvis du har spørgsmål til sms-løsningen eller ikke er interesseret i den digitale løsning.

 

Er du pensionist og rejser på pendlerkort?

Du får nedsat spærretid – fra 4 timer til 1 times spærretid dagligt

Når sporarbejdet på kystbanen udføres, bliver din rejsetid længere, fordi du skal med bus eller Togbus. Derfor nedsætter vi den normale spærretid i perioden fra 29. juni til og med 12. august 2018, så du bedre kan nå dine rejser.

  • Den nedsatte spærretid gælder, hvis du er pensionist med pendlerkort til rejser i disse zoner:
    5, 13, 15, 60, 70, 80
  • Den nedsatte spærretid under sommerens sporarbejde betyder, at det kun er fra kl. 7.00 til 8.00*, at du ikke kan rejse på dit pensionist pendlerkort i bus, tog og Togbus i følgende zoner:
    5, 13, 15, 41, 51, 60, 61, 70, 80
  • Den nedsatte spærretid gælder 3-zoners Pensionistkort indenfor zone 1-99 og alle-zoners Pensionistkort til zone 1-99.

Normal spærretid er kl. 7-9 i bus, tog og Togbus og igen kl. 15-17 i tog og Togbus.

Normal spærretid i bus gælder kun zonerne 1-4, 30-33 og 40-44 kl. 7 til 9. Dvs. øvrige zoner har ikke spærretid for pensionister i busser.

*Bemærk, at det ikke er alle disse zoner, der normalt har spærretid i bus. I de zoner kan du selvfølgelig rejse helt som normalt på dit pendlerkort.

Har du institutions- eller skoleklassekort?

Hvis du har institutions- eller skoleklassekort, kan du anvende kortet til rejser mellem kl. 09 og 15 på hverdage i alle transportmidler og derudover til busser og lokaltog uden for zonerne 1-4, 30-33 og 40-44 mellem kl. 08 og 09.

Ekstraordinært kan du i forbindelse med sporarbejdet bruge kortet mellem kl. 08 og 16 i DSB’s Togbusser i de zoner, der er angivet på zonekortet med zoneudvidelse i perioden med Togbusser.

Lad bilen stå

Det vil skabe store forsinkelser, hvis alle skifter over til bilen og fylder vejene op i myldretiden. Der er desværre ikke plads til cykler i Togbussen, men måske er din hurtigste vej at tage cyklen noget af vejen til en anden bus eller station, end du plejer.

Cyklistforbundet forlænger sin maj-kampagne og inviterer alle berørte af sommerens banelukninger og andre med arbejdsplads i Region Hovedstaden til at deltage i en sommerudgave af VI CYKLER TIL ARBEJDE.

 

Hold dig opdateret

Hold dig opdateret omkring sporarbejdet på dsb.dk (åbner i nyt vindue)