Farvel til papkortet den 19. januar

In English

Den 19. januar 2019 var sidste dag, du kunne købe eller forny DOT-pendlerkortet på pap. 

Du kan fortsat rejse på pap-pendlerkortet, hvis dit kort er gyldigt til datoer efter denne dato. Når kortet ikke længere er gyldigt, henviser vi til alternative salgskanaler. Her på siden kan du læse mere om pendlerkort på rejsekort eller i app.

Udfasningen gælder følgende kort: DOT Pappendlerkort 2-8 zoner, DOT Pappendlerkort 9+ zoner, Flexcard, Flexcard (7 dages) og Pappendlerkort til hunde.

Udfasningen gælder ikke for følgende kort: DOT Pensionistkort, Øresundskort, Øst-Vest DSB Pendlerkort, Erhvervskort.

Se dine alternativer her

Rejsekort pendler kombi

Rejsekort pendler kombi

Fordelene fra rejsekort og pendlerkort i ét kort.

Med pendler kombi slipper du for at tænke på zoner, priser og køb af ekstra billetter. Bare check ind, når din rejse starter, når du skifter transportmiddel, og check ud, når den slutter - så klarer kortet resten.

Har du allerede et ”rejsekort personligt”, kan du nemt tilføje pendler kombi til dette kort.

Læs mere

Rejsekort pendlerkort

Pendlerkort på rejsekort

Pendlerkortet som du kender det – bare på et rejsekort.

Rejs frit i på fast rute. Med det grønne rejsekort i hånden kan du rejse frit i et område, du selv vælger, til en fast pris. Det eneste, du skal huske, er at checke ind, hver gang du har fornyet din periode.

Læs mere

DOT Mobilpendlerkort

Mobilpendlerkort er gyldigt i en valgfri, sammenhængende periode på min. 30 dage. Perioden vælger du selv ved bestilling. Download app’en og opret dig som ny bruger.

Læs mere

Her kan du sammenligne dine alternativer

Bemærk: Prisen for rejse med et pendlerkort er det den samme, uanset hvilket produkt, du vælger.

 

Rejsekort pendler kombi

Pendlerkort på rejsekort
DOT Mobilpendlerkort
Rejs på samme kort uden for dit pendlerområde    
20 % rabat uden for dit pendlerområde uden for myldretiden og i weekender    
Check ind/ud Check ind kun i bus og ved fornyelse af periode  
Mulighed for fornyelse i rejsekort-automater  
Mulighed for automatisk fornyelse af periode  

Videoguides: Bestilling af pendlerkort på rejsekort

Herunder kan du se trin-for-trin videoguides, som viser hvordan du bestiller enten et pendlerkort på rejsekort eller pendler kombi på rejsekort.dk.  

Sådan bestiller du det grønne rejsekort pendlerkort

Sådan bestiller du det blå rejsekort med pendler kombi:

Sådan bestiller du pendler kombi til dit eksisterende rejsekort

Spørgsmål og svar
Hvornår udfases pappendlerkortet og mobilklippekortet?

Pappendlerkort og mobilklippekort udgår af salget 20. januar.

Så sidste dag man kan købe pappendlerkort og mobilklippekort er 19. januar 2019.

Hvorfor udfaser I pappendlerkort og mobilklippekort, som passagererne er meget glade for?

Vi har i mange år fået kritik fra forbrugerrepræsentanter for, at det er for svært at finde vej gennem billetjunglen i den kollektive transport.

Derfor har vi i DOT en klar strategi om at have få, stærke, digitale løsninger. Det skal gøre det nemmere for kunderne at finde frem til den billigste billet.

Vi kan se en udvikling i de senere år, hvor mange fysiske salgssteder lukker. Det gør det stadigt vanskeligere for os at tilbyde en tilfredsstillende service til de kunder, der holder fast i pappendlerkortet.

Handler det ikke bare om, at I vil tvinge folk over på rejsekort?

Det er op til den enkelte passager at afgøre, hvilken billettype, der passer bedst. Der er flere muligheder.

Men vi synes faktisk, at vi de seneste år har fået nogle rigtig gode pendlerprodukter på Rejsekortet. Så dem er vi ikke bange for at fremhæve.

Samtidig kan vi se, at godt 50 pct. af borgerne på hele Sjælland allerede benytter rejsekort. Det tager vi som udtryk for, at kunderne allerede har taget de digitale løsninger til sig i stor stil.

Drejer det sig ikke bare om, at I vil have fat i folks rejsedata via rejsekort?

Nej. Det drejer sig om, at vi kan se, at passagererne i kollektiv transport i stigende grad tager de digitale billetløsninger til sig. Og som en naturlig konsekvens af udviklingen tager trafikselskaberne i DOT derfor nu pappendlerkortet og mobilklippekortet ud af sortimentet.

DOT bruger de rejsedata vi får fra rejsekortrejserne til at gøre planlægningen af bus, tog og metro-kørslen bedre. Det giver rigtig god mening.

De data, vi bruger, er anonyme, og hvis man som kunde ikke ønsker at dele sine data fra rejsekortrejser, kan man købe et anonymt rejsekort. Det er også fortsat muligt at få pendlerkort på mobilen.

(Et rejsekort personligt koster 50 kr. Et rejsekort anonymt koster 80 kr.).

Hvornår kan man sidste gang bruge sit pappendlerkort?

Et pappendlerkort kan fornys op til 180 dage frem. Sidste dag man kan forny er 19. januar 2019.

Så absolut sidste gyldighedsdato er 19. juli 2019.

Hvad skal man så købe af billetter i stedet for pappendlerkort?

Hvis du som pendler på Sjælland har været vant til at bruge pappendlerkort, kan du med fordel få lagt dit pendlerkortet over på rejsekort.

Mange pendlere har allerede et rejsekort ved siden af. Det nemmeste er, at man samler sit rejsekort og pendlerkort på ét kort – et pendler kombi.

Det koster ikke noget at få et pendler kombi, hvis man i forvejen har et rejsekort, og vi kan se, at de kunder, der har et pendlerkombikort er rigtig glade for det..

Man kan også få et selvstændigt pendlerkort på rejsekort – et rejsekort pendlerkort. Ligesom man også kan få pendlerkort på mobilen enten via DOTs app eller DSB’s app.

Hvad gør de kunder, der ikke er vant til at bruge internet, når de skal bestille deres pendlerkort på rejsekort.dk? Tilbyder I nogen hjælp til dem?

I DOT følger vi den generelle offentlige digitaliseringsstrategi. Og heldigvis er der derfor også rigtig mange borgere, som har fået rigtig godt fat i det digitale – for det skal vi også være i mange andre sammenhænge, når vi skal betale regninger i netbanken, kommunikere med kommunen, modtage lønsedler fra vores arbejde osv.

Hvis man har problemer, så kan det være en god ide, at få hjælp til af en familie, nabo eller god ven. Og får man sig et rejsekort pendlerkort med fornyelsesaftale, så skal man faktisk kun bestille digitalt en gang – så kører det.

DOT har også lavet en folder, der trin for trin beskriver, hvordan man får en digital pendlerløsning på rejsekort eller mobilpendlerkort. (Folderen kan fås på salgsstederne.)

Min mor kan ikke bruge internet, og er fritaget fra e-post, hvad skal hun gøre, når hun skal købe et pendlerkort?

Hvis det er tilfældet, og din mor er pensionist, kan hun fortsat købe sit pensionist-periodekort – det såkaldte ”mimrekort” – på pap som hun plejer. Pensionistperiodekortet fortsætter uændret indtil videre.

Hvis hun ikke er pensionist, så kunne en god løsning være, at hun får hjælp fra sin familie, nabo eller gode venner, så hun kan få et rejsekort i stedet.

Hvor mange kunder bliver berørt af hhv. pap-pendlerkunder og mobilklippekort-kunder, når DOT udfaser de to produkter?

Der er ca. 100.000 kunder, som i dag har pappendlerkort på Sjælland/ i DOTs område.

Og ca. 100.000 mobilklippekort-kunder.

Hvad med pensionisternes pappendlerkort – i folkemunde kendt som ”mimrekort” - bliver det også udfaset?

Nej, pensionisternes pappendlerkort bliver ikke berørt og fortsætter uændret ind til videre.

Er det muligt at få refunderet pappendlerkort efter januar 2019?

Ja, det er muligt efter gældende regler og via den kanal, kortet er købt i.

Vil det være en fordel for mig som kunde med pappendlerkort at få refunderet det ”gamle” pappendlerkort og købe et nyt på rejsekort eller via app til mobilen inden?

Nej, der gør ingen forskel. Men pr. 20. januar 2019 er det ikke længere muligt at købe pendlerkort på pap. (sidste salgsdag er 19. januar).

Det er samme pris og produktudvalg af pendlerkort, som tilbydes på rejsekort og i app.

Men det er en god idé at skifte over i god tid, så det ikke bliver på selve skæringsdagen. Man skal huske at beregne tid til f.eks. forsendelse af et rejsekort.

Hvad er de største forskelle mellem papkortet og de digitale løsninger?

De digitale løsninger er 100% selvbetjeningsløsninger.

Ved ændring af et gyldigt produkt på app eller rejsekort, vil det medføre en lukning af det gældende produkt og ny oprettelse af det nye. Lukningen af det gældende produkt sker ved fratrækning af værdien for 8 dage samt forbrugte dage.

Har du glemt pendlerkortet på rejsen, kan du både hvad angår pap og digitale produkter få nedskrevet kontrolafgiften til kr. 125, men metoden er forskellig.

Ophører alle pap pendlerprodukter?

Nej. Følgende fortsætter på pap:

Jeg er tilmeldt Pendler Rejsetidsgaranti. Skal jeg foretage mig noget, når jeg skifter fra pap?

Ja, du vil få nyt stamkortnummer, når du overgår til rejsekort eller app. Prisen er den samme på de forskellige pendlerprodukter.

Men du skal opdatere dine oplysninger i Pendler Rejsetidsgaranti systemet med det nye stamkortnummer: dsb.dk/pendlerrejsetidsgaranti, når du overgår rejsekort pendler eller mobilpendlerkort via app.

Jeg er tilmeldt Glemt Kort ordningen i DSB Plus. Skal jeg foretage mig noget, når jeg skifter fra pap?

Ja, du vil få nyt stamkortnummer, når du over-går til app eller rejsekort, derfor skal du opdatere dine oplysninger i Glemt Kort ordningen på DSB Plus med det nye stamkortnummer: dsb.dk/dsbplus

Vær opmærksom på, at kun app stamkortnumre kan registreres her (ikke rejsekort). Kunder med rejsekort pendler eller rejsekort pendler Kombi skal kontakte Kundecenteret for refusion af kontrolafgift.

Hvor kan jeg få digital adgang til bestilling af rejsekort?

Hvis ikke du selv har internetadgang er der mulighed for:

  • at benytte kundepc’ere i DSB Salg og Service på Københavns Hovedbanegård, hvor der er informationsmateriale om oprettelse af pendlerkort på rejsekort og personale til at vejlede om produkterne
  • at benytte kundepc’ere i DSB 7-Eleven butikkerne, hvor der er informationsmateriale om oprettelse af pendlerkort på rejsekort
  • at benytte pc hos Slagelse Bibliotek og Borgerservice, hvor der er informationsmateriale om oprettelse af pendlerkort på rejsekort – adressen er Stenstuegade 14,1, 4200  Slagelse, åbningstid Man. - Tor: 10-18, Fre: 10-16. Lør. 10-13, Søn: lukket
Hvordan får jeg efter 20. januar ændret mit pappendlerkort i gyldighedsperioden?

Hvis du på dit pappendlerkort købt før 20. januar skal have ændret i stamkort eller zoner efter 20. januar, så er det muligt, men du kan ikke forlænge kortet ud over den købte gyldighedsperiode. Det er dog forskelligt, hvordan du kan gøre det, alt efter hvor kortet er købt.

For kort købt på et DSB salgssted eksempelvis DSB billetautomat, DSB 7-Eleven eller DSB Salg og Service gælder, at kan du ændre det, som du hele tiden har gjort på et DSB salgssted.

For kort købt på et Movia salgssted eksempelvis i Meny, Spar, en kiosk mv., så kan du ikke ændre det på Movia salgsstedet efter 20. januar. Du vil i stedet kunne ændre det på et DSB salgssted, hvis du vil beholde dit pappendlerkort gyldighedsperioden ud. Ellers kan du købe et nyt pendlerkort enten via rejsekort eller app og sende dit eksisterende pappendlerkort til Movia for refusion af den overlappende periode. Refusionsskemaer ligger tilgængelige på det salgssted, hvor du har købt dit kort.  

Hvis du er i tvivl om dit salgssted er et DSB eller et Movia salgssted,  kan du se det her.

Hvordan får jeg tilbagebetalt en del af gyldigheden på mit pappendlerkort efter 20. januar?

Hvis du skal have tilbagebetalt en del af gyldighedsperioden på dit pappendlerkort købt før 20. januar, så er det muligt. Det er dog forskelligt, hvordan du kan gøre det, alt efter hvor kortet er købt.

For kort købt på et DSB salgssted eksempelvis DSB billetautomat, DSB 7-Eleven eller DSB Salg og Service kan du få det tilbagebetalt på salgsstedet.

Kort købt på et Movia salgssted eksempelvis i Meny, Spar, en kiosk mv. kan ikke tilbagebetales på Movia salgsstedet efter 20. januar. For at få det tilbagebetalt, skal du sende det til Movia med et refusionsskema. Refusionsskemaer ligger tilgængelige på det salgssted, hvor du har købt dit kort.  

Læs mere om refusion af pendlerkort 

Hvis du er i tvivl om dit salgssted er et DSB eller et Movia salgssted, kan du se det her.