Er der smitteudbrud der skaber ændringer til enkelte linjer og afgange?

03. januar 2022
Tak fordi du rejser med omtanke

Der er i øjeblikket ingen ændringer på  bus og lokaltog

I tilfælde af smitteudbrud hos personalet i Movias busser og lokaltog kan der komme ændringer på enkelte linjer og afgange. Hvis det sker, at der bliver behov for ændringer i busser eller lokaltog, vil denne side blive opdateret med information om hvilke linjer og afgange der er berørt af ændringerne. I øjeblikket er der ikke smitteudbrud blandt personalet.

Der vil løbende blive informeret på Rejseplanen, DOTs hjemmeside og sociale medier.

Hold god afstand, også til chaufføren.

Du kan forsat betale med kontanter i bussen, men for at begrænse kassebeholdningen i chaufførens varetægt gives der kun til tilbage op til nærmeste 100 kr. Reglen er til for at værne om et trygt arbejdsmiljø for chaufføren. Husk billet. Du kan også forsat bruge rejsekort, DOT app eller sms-billet, og Movia anbefaler de digitale løsninger.

Movia følger myndighedernes anbefalinger.

Tjek din rejse på rejseplanen.dk

Tak fordi du rejser med omtanke.


Rejs med omtanke

Du rejser med omtanke, når du følger myndighedernes råd. Ikke kun ombord på bus, tog og metro, men også i kiosker, på stationer og ved stoppesteder.

Læs mere om hvordan vi sammen rejser med omtanke

Ofte stillede spørgsmål ifm. lokal smittespredning på chaufføranlæg
Hvad sker der hvis der er så mange syge chauffører, at der ikke er nok på arbejde til at busserne kan køre?

Såfremt der opstår ekstraordinært meget sygdom kan Movias drift i busser, flextrafik og lokaltoge blive påvirket over jul og nytår. Vi vil i Movia søge at tilrettelægge vores service bedst muligt også hvis trafikken vil blive ramt i større omfang. Eventuelle driftsforstyrrelser og omlægninger meldes løbende ud til kunderne via rejseplanen, som også er kundernes foretrukne trafikinformationskanal.

Hvorfor er der igen indført mundbindskrav hos chaufførerne?

De seneste restriktioner, som blev godkendt af Epidemiudvalget fredag 17. december 2021, og trådte i kraft søndag 19. december 2021 kl. 08:00, betyder ændringer for chaufførerne i Movias busser og flextrafik. De skal fremover bære mundbind eller visir, også selvom de har et gyldigt coronapas. Kravet gælder også for Movias og Lokaltogs billetkontrollører.

Indtil videre gælder restriktionerne frem til og med 16. januar 2022.

Er der planer om at stoppe kontantsalg og lukke fordøren i bussen?

Nej, Movia følger myndighedernes retningslinjer og lukning af kontantsalg og fordøre er ikke noget, vi forventer for nuværende. Men vi er i tæt dialog med de relevante myndigheder, og står naturligvis klar, hvis der skulle komme anbefalinger om yderligere tiltag.