Frederiksberg

Frederiksberg er en by i byen med sin helt egen stemning. Her ligger oplevelser og udflugtsmuligheder side om side med spisesteder og finurlige butikker. Og altid med et grønt område inden for gåafstand. Frederiksberg er fuld af smukke parker og haver, der om sommeren er perfekte til leg og picnic. Og om vinteren, når sneen er faldet, er de populære som kælkebakker. Med sine fem stationer gennem byen sørger metroen for, at I hurtigt kan komme frem.

Frederiksberg Have. Foto: Frederiksberg Kommune

Huset KU.BE. Foto: Frederiksberg Kommune

1. Huset KU.BE
KU.BE er Frederiksbergs nye kultur- og bevægelseshus med tilbud til børn og unge, både inde og ude. Man kan gå på opdagelse og afprøve balanceevner, højde- og klatreevner på de mange legeinstallationer i huset. Der kan spises frokost i husets café, men I kan også tage madpakke med. KU.BE er som udgangs- punkt gratis, men der skal købes billetter til forestillinger og koncerter. Flintholm Station

Flintholm Station
Dirch Passers Allé 4,
2000 Frederiksberg
kube.frederiksberg.dk

2. Musikmuseet
Er børnene vilde med musik og sjove instrumenter, så er Musikmuseet et besøg værd. Her kan I lege jer gennem forskellige instrumenter og musikgenrer og lære om musikkens historie. Som noget nyt har museet lavet to skattejagter. Forum Station

Forum Station
Rosenørns Allé 22,
1970 Frederiksberg
natmus.dk/museerne/musikmuseet

3. Frederiksberg Have
Den romantiske have har siden 1749 været brugt som udflugtsmål for byens borgere, og den er som skabt til at gå på opdagelse i. Her er søer, kanaler med broer og slyngede stier, som blandt andet tager jer forbi et kinesisk lysthus, et tempel og et vandfald. Det er også muligt at se ind til elefanterne i Zoo, lege på legepladsen eller komme på sejltur. Om vinteren ligger en af byens smukkest beliggende skøjtebaner ved hovedindgangen til Frederiksberg Have. Skøjter kan lejes på stedet.

Fasanvej Station
eller Frederiksberg Station.
Haven har flere indgange

4. Zoologisk Have
København fik sin zoologiske have for mere end 150 år siden. Dengang husede haven kun få dyr, men i dag er der over 4.700 dyr fordelt på 233 arter - og her i 2019 kommer der nye til i form af to store pandaer. I Børnezoo kan man klappe de afrikanske dværggeder, lege på den store legeplads og møde husdyrene på Zooscenen. Flere gange i løbet af dagen er det muligt at se dyrene blive fodret og trænet. Havens karakteristiske sorte og hvide trætårn giver udsyn over hele byen.

Fasanvej Station
Tag bus 4a, og gå de sidste 400 m
Roskildevej 32,
2000 Frederiksberg
zoo.dk

5. Haveselskabets Have
Den smukke have lægger op til picnic. Haveselskabets Have er opdelt i 24 forskellige sektioner med hvert sit tema med små vandløb, tehuse og flotte træer. I kan også gå ind i den 3.000 kvadratmeter grønne labyrint, som ligger ved siden af haven, og se, hvem der først finder ind til midten.

Frederiksberg Station
Bus 8A kører næsten direkte til
haven. Til fods ca. 10 minutter.
Pile Alle 6,
2000 Frederiksberg

Zoologisk Have

Vandlegeplads ved Lindevangsparken. Foto: Uno Koncept A/S

6. Legeplads ved Kejserinde Dagmars Plads
Lille hyggelig legeplads som ligger tilbagetrukket fra Falkoner Allé. Perfekt til en hvilepause efter en tur i de lokale forretninger eller Frederiksberg Centret.

Frederiksberg Station
Kejserinde Dagmars Plads,
1860 Frederiksberg C

7. Legeplads ved Julius Thomsens Plads
Legepladsen ligger i et grønt område lige ved siden af Forum Station. På legepladsen er der blandt andet en sjov drejekugle, gynger, karrusel og legehus. Og så er den omkranset af en hæk og et stakit, så det er let at holde styr på de små.

Forum Station
Julius Thomsens Plads,
1925 Frederiksberg

8. Legeplads ved Langelands Plads
Midt i svømmehalskvarteret ligger denne legeplads, der er opdelt i et areal for mindre børn og et til større børn. Om sommeren er her et soppebassin, hvor I kan køle jer af.

Frederiksberg Station
Langelands Plads,
2000 Frederiksberg

9. Vandlegeplads ved Lindevangsparken
Ud over at lege i det store soppebassin om sommeren kan børnene selv få vandet til at flyde i et lille bakkelandskab med søløver. Resten af året kan I benytte den bemandede legeplads.

Lindevang Station
Indgang i krydset mellem
Dalgas Boulevard og Finsensvej,
2000 Frederiksberg

10. Café Metropolitain
Cafeen ligger i den tidligere S-togsstation ved Frederiksberg Station, og om sommeren er det muligt at sidde uden for det gamle hus. Cafeen er kendt for brunchbuffeten i weekenden, og for at mødre kan amme deres babyer i de bløde sofaer.

Frederiksberg Station
Solbjergvej 6,
2000 Frederiksberg

11. Familiehaverne
Siden midten af 1800-tallet har de tre familiehaver Krøgers, Hansens og Petersens været steder, hvor familier kunne slappe af efter en gåtur i slotsparken. Her serveres traditionel dansk mad på rødternede duge, og maden kan nydes både inde eller ude i de indhegnede haver. Der er børnemenu, og nogle af haverne har også legeplads.

Frederiksberg Station
Der er en lille kilometer fra
stationen, så hop eventuelt
på bus 8A.
Pile Alle 10-12, 16 og 18,
2000 Frederiksberg
petersensfamiliehave.dk
kroegershave.dk
hansenshave.dk

Petersens Familiehave. Foto: Frederiksberg Kommune

Café Væksthuset. Foto: Frederiksberg Kommune

12. Wagamama
Lige ved Frederiksberg Station ligger det japanske spisested Wagamama med børnevenlige faciliteter og mini-menuer til små maver, som blandt andet indeholder en mini ramen (nudelsuppe) og en mini yaki soba (stegte nudler).

Frederiksberg Station
Solbergvej 3, 2000 Frederiksberg
wagamama.dk

13. Grød
Grødbaren serverer grød i mange former – lige fra havregrød til eksotisk grød som daal og risotto. Det er også muligt at købe bland-selv-grød, hvis man gerne selv vil bestemme, hvad der skal på havregrøden. Alle retter kan bestilles to go.

Frederiksberg Station
Falkoner Alle 34, 2000 Frb C
groed.com

14. Café Væksthuset
Sommercafé beliggende i Landbohøjskolens have i tilknytning til Sommerblomsthaven, hvor de studerende blandt andet serverer sandwich, salater og kaffe og kage i grønne omgivelser. Det er både muligt at spise ude eller inde i selve væksthuset.

Frederiksberg Station
Grønnegårdsvej 15,
1870 Frederiksberg C
facebook.com/ChartwellsScienceVaekesthuset/

15. Frederiksberg Centret
Centret er blevet kåret til Nordens bedste shoppingcenter, og med 90 butikker er der da også rig mulighed for at shoppe tøj, boligtilbehør og dagligvarer. Der ligger en stor børnetøjsbutik på 3. sal. I kan gå direkte ind i Frederiksberg Centret fra metrostationen.

Frederiksberg Station
Falkoner Allé 21,
2000 Frederiksberg
frbc-shopping.dk

16. Barnlil
Butikken på Smallegade sælger børnetøj, interiør og legetøj fra mange forskellige mærker. Og rundt om i butikken finder man også nogle af indehaverens egne
kreationer.

Frederiksberg Station
Smallegade 34,
2000 Frederiksberg
barnlil.dk

17. Frederiksberg loppemarked
Rygtet siger, at der bliver solgt mere tøj her end på noget andet loppemarked i byen, og loppesagerne på Frederiksberg har da også en forholdsvis høj kvalitet.
Hvilket gør det til et oplagt sted at finde børnetøj og legetøj. Markedet har åbent de fleste lørdage fra midt-april til slutningen af oktober.

Frederiksberg Station
Parkeringspladsen bag
Frederiksberg Rådhus
frederiksberg.dk/loppetorv

Frederiksberg loppemarked. Foto: Klaus Sletting

18. Limonade
Butikken på H.C. Ørstedsvej sælger baby- og børnetøj fra mærker i den eksklusive ende. Derudover sælger de strømper og strømpebukser af deres eget mærke og et mindre udvalg af bamser og dukker.

Forum Station
H.C. Ørstedsvej 41C,
1879 Frederiksberg C
limonade.dk

19. Purebaby
Purebaby er en af Danmarks største butikker inden for økologiske og miljøvenlige baby- og børneprodukter. Her er et bredt udvalg af tøj til babyer og børn, og butikken tilbyder også vikledemonstrationer og forskellige foredrag.

Frederiksberg Station
Falkoner Allé 39,
2000 Frederiksberg
purebaby.dk