City

City banner foto

City er Københavns gamle bydel, og man fornemmer tydeligt, at det er her, Danmarks konger og dronninger har boet gennem århundreder. Bydelen byder på mange klassiske bygninger, museer og shopping. Der er også grønne arealer, parker og legepladser, hvor de mindste kan få brugt noget energi, mens de voksne kan få tid til en kop kaffe. Og metroen stopper midt i det hele.

Nyhavn
Anemone teateret

1. Anemone Teatret
I over 30 år har Anemone Teatret underholdt børn og voksne med forestillinger i det lille teater. Teatret har også en lille café med et legehjørne, hvor der er åbent før og efter forestillingerne.

Nørreport Station
Suhmsgade 4,
1125 København K
anemoneteatret.dk

2. Rosenborg Slot
Gemmer børnene på en indre prins eller prinsesse? Så gå i Christian 4.s fodspor gennem de mange rum og sale fyldt med malerier, stoffer og ædelstene. Her findes også de danske kronjuveler, der har en historie helt tilbage til 1700-tallet. Der er en café i nærheden med udsigt til slottet.

Nørreport Station
Øster Voldgade 4A,
1350 København K
rosenborg.dk

3. Rundetårn
Kong Christian 4. har sat sit tydelige præg på Indre By. Blandt andet med det historiske Rundetårn fra 1642. På toppen ligger Europas ældste, fungerende observatorium, og turen derop sker via en lang sneglegang. Prøv at tælle hvor mange skridt I går på vejen derop. Måske I vil opdage, at det er forskel på at gå ved tårnets midte og ved ydervæggen

Nørreport Station
Købmagergade 52A,
1150 København K
rundetaarn.dk

4. Nyhavn
Nyhavn er populær blandt turister, men er også oplagt for børn. Her er der mulighed for at nyde livet ved vandet. Der er mange isbarer i området, og isen kan for eksempel nydes ved havnekajen med udsigt til bådene og livet i havnen. H. C. Andersen var også glad for Nyhavn og har boet hele tre steder i havnen: I nummer 18, 20 og 67. Skal energien brændes af, så fortsæt ned ad Havnegade, hvor der er opstillet trampoliner, så børnene kan hoppe med havudsigt.

Kongens Nytorv Station
Nyhavn
1051 København K

Barn der leger
Barn på Arbejdermuseum

5. Børnenes Arbejdermuseum
På Børnenes Arbejdermuseum kan børnene opleve, hvordan det var at være barn fra slutningen af 1800-tallet og frem til 1980. De kan bl.a. klæde sig ud, skrive på en skrivemaskine eller prøve at være bybud.

Nørreport Station
Rømersgade 22,
1362 København K
arbejdermuseet.dk

6. Botanisk Have
Gå på opdagelse i en af byens smukkeste haver med et væld af små bakker, vandfald og eksotiske blomster og planter. For ikke at glemme det victorianske palmehus. Botanisk Have har sin egen lille udendørscafé med en årstidsbestemt menu.

Nørreport Station
Øster Farimagsgade 2B,
1353 København
botanik.snm.ku.dk

7. Vagtskifte ved Amalienborg
På Amalienborg Slotsplads kan I indsnuse den royale atmosfære. Livgarden står vagt med store sorte bjørneskindshuer, og midt på pladsen holder Frederik 5. øje med begivenhedernes gang fra ryggen af sin stolte ganger. Hvis muligt så kig forbi klokken 12, hvor der er vagtskifte.

Kongens Nytorv Station
Amalienborg Slotsplads 5,
1257 København K
amalienborg.dk

8. Havnebusserne
At se byen fra vandet kan bare noget særligt. Som alternativ til kanalrundfarten kan I hoppe på en af de gule havnebusser. I skal bare købe en almindelig billet til offentlig transport, og to børn under 12 år sejler gratis med en voksen. Sejlruterne hedder 991992 og 993, og de sejler bl.a. mellem Refshaleøen og Teglholmen, men der er flere stop undervejs, bl.a. ved Nyhavn og Operaen på Holmen. Klapvogn- og barnevogn kan tages med ombord.

Kongens Nytorv Station

Vagtskifte ved Amalienborg
Legepladsen ved Hauser Plads

9. Legepladsen på Hauser Plads
Et stenkast fra den travle Købmagergade ligger Hauser Plads. Her i Københavns gamle middelalderby ligger en legeplads, der minder om et futuristisk teletubby-landskab. Pladsen er især god til mindre børn, der blandt andet kan balancere på små stubbe.

Nørreport Station
Hauser Plads,
1127 København K
kk.dk/legeplads

10. Legepladserne i Ørstedsparken
I Ørstedsparken er der to legepladser. Den største ligger ud mod Israels Plads. Her er der forhindringsbane, vippedyr og andre ting, der opfordrer til leg. Parkens anden legeplads ligger ved Nørre Farimagsgade, og den er i hverdagene bemandet med personale. Her er et stort afgrænset legeområde med aktiviteter for store og små, som ud over de mere traditionelle legeredskaber også omfatter de interaktive, som quiz med QR-koder.

Nørreport Station
Nørre Voldgade 1,
1358 København K
kk.dk/legeplads

11. Legepladsen på Nikolaj Plads
Den hyggelige legeplads ligger tilbagetrukket fra Strøget. Om sommeren er der restauranter med udeservering ved siden af legepladsen.

Kongens Nytorv Station
Nikolaj Plads,
1067 København K
kk.dk/legeplads

12. Kongens Have
I Kongens Have er der en mindre naturlegeplads. Der er også åbnet en lille køkkenhave i haven, og i sommermånederne er der gratis dukketeater i Marionetteatret. Ikke langt fra legepladsen ligger der desuden en lille café, der sælger is.

Nørreport Station og Kongens Nytorv Station
Indgange fra Gothersgade, Sølvgade og Kronprinsessegade
parkmuseerne.dk/kongens-have/
marionetteatret.dk

Legepladsen ved Nikolaj Plads
Torvehallerne

13. Torvehallerne
Siden 2011 har Torvehallerne inviteret på madoplevelser midt i byen. Her mødes madglade københavnere med familier på udflugt og turister, der trænger til en forfriskning. De to haller rummer mere end 60 stader.

Nørreport Station
Frederiksborggade 21,
1360 København K
torvehallernekbh.dk

14. Boulebar
Boulebar er et stykke Frankrig midt i byen. Her kan I spille petanque i kælderen, der er indrettet som et grønt område. Ovenpå kan I spise sydfransk bistromad, og i weekenden serveres der også sydfransk brunch. Vil I lære mere om at spille petanque, kan I booke en guide.

Nørreport Station
Nørregade 18,
1165 København K
boulebar.dk

15. Broens Gadekøkken

Ved Inderhavnsbroen mellem Christianshavn og Nyhavn ligger Broens Gadekøkken, der serverer street food i verdensklasse med en smuk udsigt til vandet. Sæson 2019: 29. marts - oktober. 

Kongens Nytorv Station
Strandgade 95
1401 København K
I kan gå til Broens Gadekøkken fra Nyhavn over Inderhavnsbroen.
thebridgestreetkitchen.com

16. Sporvejen
Sporvejen er indrettet præcis som en gammel, københavnsk sporvogn. Menuen består blandt andet af hjemmelavede burgere og omeletter.

Nørreport Station og Kongens Nytorv Station
Gråbrødretorv 17, 1154 København K
sporvejen.dk

17. A.C. Perchs Thehandel
Den lille tebutik slog dørene op helt tilbage i 1835, og her kan I vælge mellem over 150 forskellige slags te. Derudover serveres der bl.a. kager og sandwich, og det er også muligt at få afternoon tea med engelske fingersandwich, scones og kager..

Kongens Nytorv Station
Kronprinsensgade 5, 1. sal,
1114 København K
perchstearoom.dk

18. MORMORS café
MORMORS ligger midt på Bredgade tæt ved Amalienborg. Her serveres blandt andet sandwich, smoothies og bagværk. Det er også muligt at få maden som take away.

Kongens Nytorv Station
Bredgade 45,
1260 København K
mormors.dk

Sporvejen
Magasin du Nord

19. Magasin du Nord
Udvalget i Magasin spreder sig over syv etager, og er I på udkig efter børnetøj, ligger børnetøjs- afdelingen på fjerde sal. Ved siden af ligger der en legetøjsbutik med egen karrusel. I kan gå direkte ind i Magasin fra metrostationen.

Kongens Nytorv Station
Kongens Nytorv 13,
1095 København K
magasin.dk

20. Illum
Det over 120 år gamle stormagasin har en stor børnetøjsafdeling med danske og udenlandske mærker. Illum huser også den engelske legetøjsbutik Hamley’s.

Kongens Nytorv Station
Østergade 52,
1100 København K
illum.dk

21. Sømods Bolcher
50 tons bolcher. Så meget sukkermasse laver det gamle bolchekogeri om året. Det gøres med håndkraft, og sådan har det været lige siden butikken åbnede i 1932.

Nørreport Station
Nørregade 36,
1165 København K
soemods-bolcher.dk