Ørestad

Det er ikke mange år siden, Københavns nye bydel var et nærmest ubebygget område. De sidste to årtier er det dog gået stærkt, og i dag fremstår Ørestad med prisvindende arkitektur omringet af rå natur. Her er der masser af plads til leg og oplevelser, der giver mudder på knæene og frisk luft. For selv om Ørestad kun er 600 meter bred, er bydelen fem kilometer lang, og i hele længden ligger det grønne område, Naturpark Amager. Derfor er naturen hele tiden nærværende og en kontrast til den moderne by af glas og stål. I bydelen bor mange børnefamilier, og der er aldrig langt til en legeplads. Derudover er der fem metrostationer i området, så I kan komme hurtigt og let omkring.

Naturlegepladsen Himmelhøj. Foto:, Naturstyrelsen

Kort over Ørestad

1. Naturcenter Amager
Naturcenter Amager ligger i et stort naturområde, der er oplagt til leg og udflugter. Den centrale del af naturcentret består af Friluftshuset, hvor I kan leje friluftsudstyr og cykler samt købe brænde til bålstederne. Her er der også masser af inspiration til området. I kan desuden tage på træktur med en pony, gå på opdagelse i småsøerne eller gå på Tarzanstien. Området har også flere aktivitetshytter, hvor man kan lære mere om naturen eller søge ly, hvis det regner.

Vestamager Station
Granatvej 3 - 15,
2770 Kastrup
naturcenteramager.dk

2. Lokal arkitektur
Ørestad har mange flotte bygninger, og der er god mulighed for at kombinere en arkitekturvandring med sjov for børnene. Stå for eksempel af på DR Byen Station, som
ligger tæt på bygninger som Tietgenkollegiet, DR Koncert-huset og Boligslangen. Her finder I også legepladser, og det vil være oplagt at spise sin madpakke på Amager Fælled lige ved siden af.

DR Byen Station:
DR Koncerthuset,Tietgenkollegiet, Boligslangen.
Bella Centret Station:
VM Bjerget og Bella Sky
Vestamager Station:
Royal Arena og 8tallet

3. DR – Rundvisninger bag kulissen
I Danmarks største mediehus kan I opleve, hvordan man laver tv- og radioprogrammer eller komme en tur rundt i DR Koncerthuset. Billetter skal forudbestilles.

DR Byen Station
Emil Holms Kanal 20,
0999 København
drkoncerthuset.dk/rundvisning

4. Ørestad Skøjtehal
Københavns nye skøjtehal på 5.500 kvadratmeter ligger i Ørestad. Her er plads til både begyndere og rutinerede skøjteløbere, og den har tre forskellige baner: En til ishockey, én til kunstskøjteløb og én til at tumle på.

Ørestad Station
Hannemanns Alle 14 A+B,
2300 København S

5. A.C. Hotel Bella Sky
Tag elevatoren hele vejen op til 23. etage på en skyfri dag og oplev den flotte udsigt ind over byen. På denne etage ligger Sky Bar, hvor det er muligt at få noget at drikke, med udsigt over hele byen.

Bella Center Station
Center Boulevard 5,
2300 København S
acbellaskycopenhagen.dk

6. Naturpark Amager
Kun fem minutter med metroen fra Kongens Nytorv ligger Naturpark Amager, også kendt som Fælleden. Med sine 3.500 hektar naturlandskab har Naturpark Amager masser af plads til leg og oplevelser. I kan også tage soveposer med og overnatte i et af de mange shelters.

DR Byen Station (Amager Fælled) eller Vestamager Station (Kalvebod Fælled)

7. Naturlegepladsen Himmelhøj
En anderledes og imponerende naturlegeplads, der ligger som
en del af Naturpark Amager.
Insektskoven består for eksempel af 400 store træstammer, og heriblandt kan børnene lege, at de er bittesmå insekter i en enorm skov. Eller de kan klatre rundt på Arken - et over 50 meter langt skib, der inviterer om bord til eventyr.

Vestamager Station
Granatvej 3 - 15,
2770 Kastrup
naturcenteramager.dk

8. Bondegården
Bonderen, som stedet også bliver kaldt, er en bemandet dyrelegeplads. Dyreholdet består af heste, geder, kaniner, mini-grise og køer. Her kan man få trækture på ponyerne og gå ind til gederne og klappe dem. Man må også gerne fodre køerne og gederne. Ved siden af Bonderen ligger Byggeren, som er en byggelegeplads, hvor man kan klatre, bygge, køre mooncars og meget andet. Der findes toiletter med pusleplads, og det er muligt at låne en mikroovn, ligesom man kan købe kaffe, te eller kakao.
DR Byen Station

Ca. 10-15 min. gang
Peder Lykkes Vej 71-73,
2300 København S

9. Ørestad Bypark
Byparken består af otte små aktivitetsøer. Øerne har hver sin ting at byde på, og mens den ene har anderledes gynger, findes der også en rutsje- og en picnicø. Er børnene ved at lære at cykle, kan cykeløen anbefales, for her er snoede stier, vejstriber og fodgængerfelter, så de små kan lære trafikreglerne i ro og mag.

Ørestad Station
Ørestads Boulevard omkring nr. 61,
2300 København S

Bondegården

Café og restaurant 8tallet

10. Traktørstedet Vestamager
Spisestedet har udsigt over Kalvebod Fælled, og der er primært lokale og økologiske råvarer på menuen. Det er også muligt at købe pandekagedej eller kaffe og te i en termokande, så det er lige til at tage med ud til områdets mange bålsteder.

Vestamager Station
Granatvej 9,
2770 Kastrup
traktoerstedetvestamager.dk

11. Gorms Pizza
Populær pizzarestaurant med plads til legende børn. Oplagt frokoststed i forbindelse med en tur på Fælleden eller efter en shoppetur i Field’s.

Ørestad Station
Arne Jacobsens Allé 12,
2300 København S
gormspizza.dk

12. Café & restaurant 8tallet
På kanten af Fælleden i BIGs prisbelønnede byggeri kan man spise helt ud til vandet, og menuen byder både på burgere og smørrebrød. Naturlege- pladsen Himmelhøj ligger lige ved siden af.

Vestamager Station
Richard Mortensens Vej 81A,
2300 København S
timos.dk

13. Ismageriet
Den meget populære iscafé har et stort udvalg af is og softice. Der uddeles gerne smags- prøver, inden du bestiller, og der er gratis filterkaffe til isen.

DR Byen Station
Rued Langgaards Vej 6E,
2300 København S
ismageriet.dk

14. Flødeboller og is hos Kjærstrup
I Field’s finder du den bornholmske chokoladeproducent Kjærstrup, som det eneste sted uden for Bornholm. Her kan man bl.a. købe flødeboller og stedets egen signatur-is, som består af en flødebolle med softice og topping.

Ørestad Station
Arne Jacobsens Allé 12,
2300 København S
kjaerstrup.dk

Kjærstrup is

Field's

15. Field’s
Shoppingcentret Fields er med sine 145 butikker et af Danmarks største. Centret har mange forskellige spisesteder, babylounge, sofaområder spredt ud over hele centret samt en stor biograf med ni sale.

Ørestad Station
Arne Jacobsens Allé 12,
2300 København S
fields.dk