Kontakt os vedr. bus og lokaltog

Vælg det emne, du vil kontakte os om.

Hjælp os med at køre med omtanke

Fra lørdag 22. august er det et krav, at du bærer mundbind eller visir, når du kører med bus, tog og metro – også når du står på busstationer, stationer og perroner.

Retningslinjerne fra myndighederne betyder fortsat, at man i Movias busser kan benytte alle sæder og halvdelen af ståpladserne. Det vil sige op til 30 passagerer i små busser, 50-60 i almindelige busser, og op til 70 passagerer i ledbusser, som f.eks. 2A og 5C. 

For at undgå unødig risiko for smitte mellem chauffør og kunder opretholdes den særlige vejledning om at undgå ophold i området ved chaufføren. Kundernes brug af busserne hviler derfor også fortsat på et selvbetjeningsprincip, ligesom den midlertidige suspendering af kontantbilletsalget opretholdes indtil videre.

Den indvendige rengøring i busserne er skaleret markant op – og der gøres grundigt rent hver dag med fokus på holdestænger, stopknapper m.v.

Hvis du oplever, at der er for mange med, så skriv til os. Fortæl os, hvad tid og hvor du kørte (busnummer eller lokaltog), og hvor mange passagerer du oplevede, der var med. Så tager vi din information med i vores planlægning af bus- og togdriften.

Tak for din hjælp - og tak for din forståelse!

Skriv til os her.