Kontakt os vedr. bus og lokaltog

Vælg det emne, du vil kontakte os om på Sjælland og Øerne.

Hjælp os med at køre med omtanke

Fra 1. februar 2022 er det ikke længere et krav at bære mundbind i den kollektive transport. Det er derfor helt frivilligt om passagerer og chauffører bære mundbind når de opholder sig i bussen. 

Men smitten er fortsat høj, og de sårbare grupper i samfundet findes stadig. Derfor holder vi fast i de gode vaner, som vi lærte under nedlukningerne. Den ekstra grundige daglige rengøring fortsætter og vi opfordrer alle til fortsat at vise hensyn. 

Hvis der i enkelte kommuner er lokale nedlukninger på grund af stigende smitte med covid-19, kan fordøren i busser, der kører i disse kommuner være lukket. I de tilfælde skal man bruge midter- og bagdøren. Baseret på lokale nedlukninger afgør Movia hver dag, hvor busoperatørerne har lov at lukke for brug af fordøren. Dette meldes løbende ud på DOTs hjemmeside og sociale medier.

Fra 1. september kan man, som forventet, igen betale med kontanter i busser og Flextrafik, men vis hensyn til chauffører og medarbejdere i de sjællandske busser og flexbiler: Gør brug af de digitale løsninger, hvor du kan.

Tak for din hjælp - og tak for din forståelse!

Skriv til os her.