Metroens M3 Cityringen er lukket natten mellem lørdag og søndag

Metroens M3 Cityringen lukker for passagerer natten mellem den 22. og 23. februar (fra 23.00-10.00), og der indsættes metrobusser på strækningen Østerport, Marmorkirken og Kongens Nytorv. Få information om, hvordan du som passager kommer godt frem.

M3 erstattes af metrobusser illustration

I januar var M3 Cityringen lukket i to uger for at teste den nye metrolinje, M4 Nordhavn. Testene gik som planlagt, og nu er dokumentationen på plads, så næste fase kan sættes i værk: prøvedriften af M4 Nordhavn. For at prøvedriften kan sættes i gang, er det nødvendigt at lukke M3 Cityringen igen, så systemet kan genindstilles til, at M4 Nordhavn kan køre.
Det sker lørdag nat for at påvirke færrest muligt passagerer. Fra lørdag d. 22. januar kl. 23 til søndag d. 23. januar kl. 10 kører der således ikke tog på M3 Cityringen. På den centrale del af Cityringen mellem Østerport og Kongens Nytorv indsættes metrobusser. På resten af linjen henvises til øvrige eksisterende transportalternativer.

M4 Nordhavn åbner til marts

Den 28. marts 2020 får hovedstaden endnu en metrolinje, M4 Nordhavn. Linjen kører fra København H i samme spor som M3 Cityringen til Østerport, hvorefter den drejer af til to nye stationer, henholdsvis Nordhavn Station og højbanestationen Orientkaj. Du kan læse mere om den nye metrolinje og bydelen her. Metroselskabet har gennemført testkørsler af linjen, men for at kunne opnå tilladelse til passagerdrift er det nødvendigt at lave prøvedrift på hele linjen. Under prøvedriften kører M4 Nordhavn som om, den var åbnet, blot uden at medtage passagerer. På den måde dokumenteres det, at linjen er sikker og driftsstabil nok til at opnå godkendelse til passagerdrift. Dette kan dog ikke undgå at påvirke driften på M3 Cityringen.

Sådan skal passagererne forholde sig

Under lukningen lørdag nat skal passagererne finde andre måder at komme frem på enten ved at benytte metrobusserne - se køreplanen nedenfor - eller eksisterende alternativer. Du kan finde den bedste vej ved hjælp af Rejseplanen, hvor metrobusserne fremgår i søgninger. Der vil være ekstra personale ved de stationer, hvor metrobusserne holder, til at hjælpe kunderne på vej.

I de fem uger frem til åbningen af M4 Nordhavn, vil passagererne opleve tomme tog, der ankommer til M3 Cityringens perroner, ligesom M4 Nordhavn også vil blive annonceret på afgangsskærme og i højttalerne. Togene vil ikke åbne dørene, så man risikerer ikke at tage den forkerte linje.

Metrobussernes ruter og afgangstider

Metrobuskort

Køreplan for metrobusserne

Fra lørdag kl. 22 til søndag kl. 10:

Afgang ca. hvert 15. minut

Kundernes ofte stillede spørgsmål
Gælder tillægget på metrorejser, mens M3 Cityringen er lukket?

Ja, du skal stadig betale tillæg for metrorejser. Tillægget betales for rejser i metroen, så når du kører med M1/M2 i perioden skal du også betale tillæg. Rejser med metrobusser er ikke omfattet af tillægget.

Hvorfor skal jeg betale tillæg for metrorejser under lukningen?

Tillæg for metrorejser gælder for alle metrolinjer – ikke kun M3. Du skal derfor fortsat betale tillæg for metrorejser i M1/M2.

Kan jeg bruge mit Rejsekort i Metrobusserne?

Ja, der er check ind og ud-standere i alle metrobusserne. Der bliver ikke trukket tillæg for metrorejser.

Hvordan tanker jeg mit Rejsekort op, når M3s stationer er lukkede?

Du kan tanke dit rejsekort op på alle M1-M2 stationer og S-togstationer. På M3 Cityringens rute er det således muligt at tanke op på Kongens Nytorv, Frederiksberg, Østerport, København H og Nørrebro. Det er ikke muligt at tanke Rejsekort op i busser.

Kører metrobusserne ligesom M3?

Metrobusserne vil kun betjene tre af stationerne på M3, hvor der er flest natlige passagerer. Busserne kører ca. hvert 15. minut.

På den øvrige del af M3 Cityringen henviser vi til eksisterende transportalternativer.

Hvor kan jeg finde ud af hvor og hvornår busserne kører?

Rejseplanen er opdateret med metrobusserne, så du kan søge din alternative rejse frem i Rejseplanen.

Hvornår begynder metrobusserne at køre?

Metrobusserne begynder at køre lørdag aften den 22. februar kl. 22. De kører frem til søndag kl. 10.00.

Se, hvor metrobussen holder på din station