Små hunde, og andre mindre dyr, der bæres i taske eller bur, betragtes som håndbagage og må medbringes gratis. Tasken eller buret må maksimalt måle 30 x 60 x 100 cm, og dyret skal forblive i taske eller bur under rejsen.

Hvis du rejser med en hund, der er for stor til at være i en taske, et bur eller lignende, skal du købe en børnebillet til din hund. Hunden skal være på gulvet under hele rejsen, skal holdes i snor og skal være under din kontrol.  Fører- eller servicehunde kan altid medbringes og er gratis. Hunden skal bære symbolet ”manden med den hvide stok”, ”hundehoved og hånd” eller ID-vest (forudsat, at kunden kan fremvise særligt ID-kort).

Kunder med dyr skal vise hensyn over for øvrige kunder og følge personalets anvisninger. Dyret må ikke opføre sig truende, og må ikke være på sæderne.  

Metro

Af hensyn til allergikere må hunden ikke opholde sig ved de 6 forreste og bagerste sæder i toget. I metroen må du kun medtage én hund per person. 

Tog

Dyr kan kun medtages i visse afdelinger af togene - se togets skiltning. 

Når du rejser med InterCity- eller InterCityLyn-tog, så køb pladsbillet til din hund. Så sikrer du dig, at der er plads til hunden på gulvet foran sædet.

Busser

Du må ikke medbringe hunde i A-busser (gælder hele døgnet) (undtaget er små hunde båret i taske), bortset fra A-busser i Køge, Roskilde, Næstved, Ringsted, Holbæk og Helsingør, hvor hunde kan medtages.

Større hunde må desuden ikke medbringes i andre busser i Storkøbenhavn i zonerne 1 - 4, 30 - 33 og 40 - 44) på hverdage mellem kl. 7.00 – 9.00 og mellem kl. 15.30 – 17.30.

Den forreste halvdel af bussen er dyrefrit område. Du må højest medbringe én hund pr. passager.

På Frederiksværkbanen, Gribskovbanen, Hornbækbanen og Lille Nord henvises hunde til flexrummet i den ene ende af toget. Se togets skiltning.