Farvel til mobilklippekortet den 19. januar

Den 19. januar 2019 var sidste dag, du kunne købe Mobilklippekort i DOT Mobilbilletter app.

In English

Har du klip tilbage på indkøbte Mobilklippekort, kan du se gyldigheden i app’en.

Her på siden har vi samlet en oversigt over dine alternativer til Mobilklippekortet, når dette ikke længere kan bruges til rejser med bus, tog og metro.

Forkortet gyldighed på indkøbte Mobilklippekort

Har du købt eller køber du dit Mobilklippekort i perioden den 20. juli 2018 til den 19. januar 2019, så skal du være opmærksom på, at dit klippekort vil udløbe den 20. juli 2019. Det vil sige, at du kan bruge det indtil den 19. juli 2019. 

Udløbsdatoen står på dit klippekort.

Se dine alternativer her

 

Anbefalet alternativ til Mobilklippekort

 Billet og rejsefrekvens i dag

Rejsekort

Rejsekort pendler kombi

DOT Mobilpendlerkort app

Enkeltbillet i DOT Mobilbillet app

Jeg bruger altid Mobilklippekort, når jeg rejser.

Jeg rejser ofte (mere end 26 gange om måneden)

 

Jeg bruger altid Mobilklippekort, når jeg rejser.

Jeg rejser op til 26 gange om måneden.

     

Jeg bruger mest pendlerkort og supplerer nogle gange med Mobilklippekort 

Hvis du har pendlerkort i DOT Mobilpendlerkort app og ønsker at købe tilkøbsbilletter, anbefaler vi at du køber tilkøbsbilletter i DOT Mobilpendlerkort app.

Hvis du ofte har brug for at købe tilkøbsbilletter, kan det måske betale sig for dig at benytte rejsekort pendler kombi.

Læs mere om rejsekort pendler kombi

Jeg bruger mest rejsekort og supplerer nogle gange med Mobilklippekort

Hvis du fx har glemt dit rejsekort, kan du købe enkeltbilletter i DOT Mobilbilletter app, i automaterne på stationerne eller via sms-billet.

Læs mere om enkeltbilletter

Refusion af ubrugte Mobilklippekort

Du kan få refunderet resterende klip på dit Mobilklippekort, mens Mobilklippekortet er gyldigt og i op til et år efter udløb af klippekortet.

Refusion sker til pålydende restværdi. Det vil sige, at hvis dit Mobilklippekort med 20 zoner kostede 150 kr., da du købte det (før den 21. januar 2018), er pålydende restværdi 7,5 kr. pr. resterende mobilklip. Hvis dit Mobilklippekort kostede 180 kr. (køb fra og med den 21. januar 2018), er pålydende restværdi 9 kr. pr. resterende mobilklip.

Hvis dit klippekort udløber den 20. juli 2019, vil DOT automatisk refundere dig dit tilgodehavende på dit betalingskort. Det kan vi dog kun gøre, hvis det betalingskort, du brugte til købet, stadig er gyldigt, og købet er under 12 måneder gammelt.

Hvis de to betingelser ikke er opfyldt, kan du i stedet få dit tilgodehavende overført til NemKonto. Dette gælder også klippekort, som udløber før den 20. juli 2019, da købet vil være mere end 12 måneder gammelt. I så fald skal du kontakte DSB kundecenter via nedenstående formular og gøre dit krav gældende. 

Udfyld formular for refusion af mobilklippekort

Samme formular skal benyttes, hvis du ønsker at få refunderet klip, som er gyldige.

Du vil modtage en SMS nogle dage efter den 20. juli, som opfordrer dig til at henvende dig til DSB kundecenter via formularen, hvis vi ikke har kunnet overføre dit tilgodehavende automatisk. Vi sender SMS’en til det telefonnummer, som du registrerede dig med ved dit seneste køb.

Spørgsmål og svar
Hvornår stopper Mobilklippekort salget?

Mobilklippekort salget stopper den 20. januar 2019. Så sidste dag, du kan købe Mobilklippekort, er den 19. januar 2019.

Hvorfor udfaser I Mobilklippekortet?

DOT har i mange år har fået kritik fra forbrugerorganisationer og pendlerrepræsentanter for, at det er for svært at finde vej gennem billetjunglen i den offentlige transport. Derfor har vi i DOT en klar strategi om at gøre det nemmere for kunderne at få overblik over produkter og priser. Desværre betyder det for dig, at vi lukker Mobilklippekort, da dette produkts prisstruktur ikke bidrager til enkelheden på tværs af alle billettyper og salgskanaler.

Hvor længe kan jeg bruge mit Mobilklippekort?

Udløbsdatoen står på dit klippekort.

Har du købt eller køber du dit Mobilklippekort i perioden den 20. juli 2018 til den 19. januar 2019, så skal du være opmærksom på, at dit klippekort vil udløbe den 20. juli 2019. Det vil sige, at du kan bruge det indtil den 19. juli 2019.

Hvilke billettyper skal jeg vælge fremover?

Hvis du rejser op til 26 gange om måneden, vil det være billigst for dig at bruge rejsekort.

Rejser du mere end 26 gange om måneden på samme strækning, bør du undersøge, om det er billigst for dig at købe et pendlerkort - enten via rejsekort eller DOT Mobilpendlerkort app. Hvis du har et meget varieret rejsemønster, kan det være en fordel for dig at bruge rejsekort pendler kombi.

Hvis du i dag bruger Mobilklippekort som tilkøb til et pendlerkort, eller når du har glemt dit rejsekort, henviser vi dig til at købe enkeltbilletter i blandt andet DOT Mobilbilletter app. Der er desuden en ny brugervenlig app på vej, som lanceres i første halvår af 2019, hvor vi samler DOT Mobilpendlerkort app og DOT Mobilbilletter app i én app.

Drejer det sig ikke bare om, at I vil have fat i folks rejsedata via rejsekort?

DOT bruger udelukkende data fra rejsekortrejserne til at forbedre planlægningen af bus, tog og metro-kørslen. De data, vi bruger, er anonyme.

Hvis du som kunde ikke ønsker at dele dine data fra rejsekortrejser, har du mulighed for at købe et anonymt rejsekort. 

Et personligt rejsekort koster 50 kr. Et anonymt rejsekort koster 80 kr.

Hvor mange kunder bliver berørt af Mobilklippekort udfasningen?

Der er ca. 96.000 Mobilklippekort-kunder.

Vi er en lille skole/børnehave, som i dag bruger mobilklippekort. Hvad skal vi købe fremover?

Vi vil anbefale jer at overgå til Rejsekort Erhverv

Rejsekort Erhverv er et rejsekort, som en virksomhed, institution, myndighed eller organisation ejer og låner ud til sine medarbejdere til rejser med bus, tog eller metro.

Kortet tilbyder de billigste priser og du kan rejse op til 29 personer på samme kort.

Du kan læse mere om Rejsekort erhverv på www.rejsekort.dk/erhverv