Du er velkommen til at tage din cykel med i tog, metro, havnebusser og i visse busser. Der kan dog være begrænsninger for, hvilke tidsrum du kan medtage din cykel, og hvorvidt du skal have en billet til den.

Der kan medtages én cykel per kunde. Cyklen kan kun medbringes, hvis pladsforholdene er til det – og det er personalet der vurderer, om der er plads.

Cyklen med i toget

I S-toget kan du tage din cyklen med gratis på alle tider af døgnet. På Nørreport station må du på hverdage dog ikke stå af og på med din cykel i tidsrummet 7.00-9.00 og 15.30-17.30.

I fjern- og regionaltog skal du købe en cykelbillet til din cykel. Prisen på en cykelbillet afhænger af, hvor langt du skal rejse.

Du kan købe cykelpladsbillet til din cykel til InterCity- og InterCityLyn-tog i DSB Salg & Service og 7-eleven på DSB stationer og DSB Kundecenter 70131415, og det er et krav, at du gør det i perioden 1. maj til 31. august. Begge dage inkl.

I visse lokalbanetog (Frederiksværkbanen, Nærumbanen, Gribskovbanen, Hornbækbanen og Lille Nord) er det gratis at medbringe en cykel.

Du kan tage 3-hjulet handicapcykel forsynet med et handicapsymbol udstedt af Handicaporganisationernes Brugerservice med gratis i alle tog.

Cyklen med i metroen

I metroen er der cykelspærretid i myldretiden. Det betyder, at du ikke kan have din cykel med alle hverdage mellem kl. 7.00 - 9.00 og igen om eftermiddagen mellem kl. 15.30 - 17.30. Cykelspærretiden er dog ophævet fra 1. juni til og med 31. august. Det er ikke tilladt at færdiggøre din rejse med cyklen, selv om du er steget på, inden cykelspærretiden startede.

Når du har din cykel med i metroen, skal du have en cykelbillet til den.

Hvis du rejser på rejsekort og skal have din cykel med i både S-tog og metro, så kan du checke din cykel ind med rejsekort ved rejsens start. Det koster ikke ekstra, selvom du allerede gør det på S-togsstationen, og du undgår at skulle checke en ny rejse ind.

Cyklen med i bussen

I de fleste busser er det tilladt at tage din cykel med.

I havnebussen kan du tage cyklen gratis med. I øvrige busser skal du have cykelbillet, men vær opmærksom på at du ikke kan købe cykelbillet i selve bussen.

Cyklen skal anbringes midt i bussen og være fastgjort med sele.

I en bus kan der højst være to enheder. En enhed er enten en cykel, en kørestol eller en barnevogn. Den kunde, som er steget på først, har fortrinsret.

I følgende buslinjer er det ikke tilladt at medbringe cykel:

  • Alle buslinjer med numre fra 1A til 98N hele døgnet
  • E- og S-busser i myldretiden på hverdage (7.00-9.00 samt 15.30 – 17.30). OBS: Det er ikke tilladt at færdiggøre din rejse med cyklen, selv om du er steget på, inden tidsbegrænsningen startede.
  • Linjerne: 130, 132, 133, 134, 135, 137, 139, 151, 152, 153, 160, 161, 165, 166, 167, 168, 169, 176, 179, 182, 183, 184, 185, 555, 571, 572, 585, 586, 666, 752, 755, 771, 772, 773, 774, 791, 792, 851, 852, 993

Foldecykler, børnecykler, ladcykler m.m.

Du må gerne medtage foldecykler, der fylder mindre end 30 x 60 x 100 cm, i tog, bus og metro i hovedstadsområdet uden køb af en cykelbillet. Cyklen skal transporteres sammenfoldet under hele rejsen og i omsluttende emballage.

Børnecykler betragtes som legetøj, og er dermed gratis at medbringe, hvis de ikke overstiger målene for bagage, som er 30 x 60 x 100 cm, og hvis der er mindst en betalende kunde med.

Generelt må du ikke medtage påhængsvogne, Christianiacykler, longjohns, ladcykler og andre store cykler i bus, tog og metro. Specialcykler kan dog medtages i DSB Øresunds tog over Øresund mellem stationerne Tårnby og Hyllie. Det er ikke tilladt at medbringe specialcykler på andre dele af DSB Øresunds strækning.

Det er heller ikke tilladt at medbringe Segways eller køretøjer, der drives med benzin eller andet let antændeligt brændstof.

Du kan ikke tage en tandemcykel med i metro, busser, lokalbanetog og internationale tog. I S-tog og Øresundstog må du til gengæld godt tage en tandemcykel med. I Regionaltog, Interregionaltog, InterCity og InterCityLyn, kan tandemcykler tages med i visse tog, når adgangsforholdene tillader det, og togpersonalet skønner, at der er plads. Der betales to gange den pris, der skulle have været betalt for en almindelig cykel.

Kunder i DSB-tog, der er omfattet af Ledsageordningen eller har legitimationskort fra Dansk Blindesamfund eller Instituttet for blinde og svagtseende børn og unge betaler det samme for en tandemcykel som for en almindelig cykel.

Cykelbillet

Hvis du skal købe billet til din cykel, kan det gøres på forskellige måder:

Enkeltbilletter

Du kan købe din cykelbillet i billetautomaterne på tog- og metrostationer, men ikke i busserne.

Rejsekort

Du kan tage din cykel med på alle typer af rejsekort. Du skal bare huske at checke cyklen ind separat på en rejsekortautomat eller hos chaufføren. Læs mere på www.rejsekort.dk

Mobilbillet

Du kan købe en mobilbillet på fire forskellige måder. Du kan downloade app’en ’DOT Mobilbilletter’ til iPhone og til Android, hvor du kan købe cykelbillet til rejse i hele hovedstadsområdet (zone 1-99). Du kan købe billetten hjemmefra på siden her eller sende en sms til nummeret 1415.

Køb af cykelbillet via SMS:

  • Tilføj startzone, når du bestiller en cykelbillet. Eksempelvis ”80 c” for at bestille en cykelbillet fra zone 80. Cykelbilletten er gyldig i 8 zoner i 2 timer 45 minutter.

 Send beskeden til 1415 og vent på en SMS, der spørger om du vil bekræfte dit køb. Besvar beskeden med ’ja’, for at bekræfte dit køb. Herefter modtager du din cykelbillet.

Hvis du rejser ofte og bruger DOT Mobilpendlerkort app til at rejse i 2-8 zoner kan du tilkøbe en cykelbillet i denne app. Du kan få DOT Mobilpendlerkort app til Android og iPhone.

Se evt. handelsbetingelser for DOT apps.