Pendlerkort (månedskort og periodekort) findes i dag som to typer kort: ét til korte rejser mellem 2-8 zoner og ét til lange rejser på 9 zoner eller mere.

Du kan ikke længere kan købe periodekort til alle zoner. 

Herunder har vi samlet en oversigt over pendlerprodukter før 15. januar, samt en anbefaling af hvilket produkt du som pendler kan vælge i dag.

Billetprodukt før 15. januar Anbefalet billetprodukt i dag
Pendlerkort / månedskort til 2-8 zoner - i Hovedstadsområdet eller Vestsjælland på mobil eller pap

Du har følgende muligheder:

 • Pendlerkort til korte rejser (2-8 zoner) på mobil eller pap
 • Rejsekort pendlerkort
Pendlerkort / månedskort til alle zoner - i Hovedstadsområdet eller Vestsjælland på mobil eller pap

Du har følgende muligheder:

 • Pendlerkort til lange rejser (9 zoner eller mere) på mobil eller pap
 • Rejsekort pendlerkort
DSB pendlerkort - internt på Sjælland inkl. Hovedstadsområdet, Lolland, Falster og Møn

Afhængigt af hvor langt du rejser har du følgende muligheder:

 • Pendlerkort til korte rejser (2-8 zoner) på mobil eller pap
 • Pendlerkort til lange rejser (9 zoner eller mere) på mobil eller pap
 • Rejsekort pendlerkort til korte eller lange rejser
Rejsekort med mængderabat på Sydsjælland, Lolland, Falster og Møn

Hvis du rejser den samme strækning mere end ca. 26 gange (13 dage tur/retur) om måneden kan du købe et af følgende produkter:

 • Pendlerkort til korte rejser (2-8 zoner) på mobil eller pap
 • Pendlerkort til lange rejser (9 zoner eller mere) på mobil eller pap
 • Rejsekort pendlerkort til korte eller lange rejser

Pendlerkort til korte rejser (2-8 zoner)

Rejser du allerede nu på pendlerkort til rejser mellem 2 og 8 zoner, kan du fortsætte med dette også efter den 15. januar 2017. Det fungerer nemlig helt, som det plejer. Det nye er, at nu skal alle, der rejser 2-8 zoner, købe et pendlerkort til korte rejser, ligegyldigt hvor på Sjælland inkl. Hovedstadsområdet, Lolland, Falster og Møn rejsen finder sted. Læs mere om rejseregler for pendlerkort til korte rejser.

Det er muligt at købe pendlerkort til korte rejser via DOT Mobilpendlerkort app, i DOT webshop, i DSB Billetsalg og i udvalgte 7-Eleven på stationerne, samt hos Movias salgssteder. 

I Sydsjælland kan pap-pendlerkort (2-8 zoner) kun købes i postbutikken i Meny Næstved. På Lolland kan pap-pendlerkort (2-8 zoner) kun købes i Kvickly Nakskov. På Falster og Møn er der ikke pap-pendlerkort-salgssteder. Her henviser vi til DOT webshop, hvis du ønsker dit pendlerkort på pap.

Pendlerkort til lange rejser (9 zoner eller mere)

Rejser du i dag 9 zoner eller længere (alle zoner), skal du fra den 15. januar have et pendlerkort til lange rejser. Pendlerkort til lange rejser købes til en rejse mellem to faste destinationer (fx. mellem Næstved og Roskilde).

Se hvad din pendlerrejse koster

Pendlerkortet er gyldigt til alle naturlige rejseveje mellem afgangs- og ankomstzone – dvs. til fri rejse i og mellem zoner, som ligger på en naturlig rejsevej i relation til rejsen du har købt og i en periode fra 30-180 dage. Læs mere om rejseregler for pendlerkort til lange rejser.

Det er muligt at købe pendlerkort til lange rejser via DOT Mobilpendlerkort app og i DOT webshop

Fra den 15. januar 2017 kan pap-pendlerkort til lange rejser ikke fornyes i automater og betjente salgssteder. I stedet skal du enten skifte til rejsekort pendlerkort på rejsekort.dk, benytte DOT Mobilperiodekort app'en (som kan hentes i App Store eller Google Play) eller forny dit pap-pendlerkort i DOT webshop.

Farvel til alle zoners-reglen

I mange år har kunder, der rejser med bus, tog metro, haft fordel af en regel om, at de maksimalt skal betale for 9 zoner i de daværende tre lokale takstsystemer, selv om de rejser meget længere (alle zoners-reglen). Den fordel kunne ikke opretholdes, efter Sjælland inkl. Hovedstadsområdet, Lolland, Falster og Møn fik et sammenhængende prissystem.

Du kan derfor ikke længere købe pendlerkort til alle zoner. I stedet er der nu sammenhæng mellem rejsens længde og pris. Det vil sige jo længere rejse, jo højere pris.

Hvis du derfor før har rejst på et alle zoners-pendlerkort eller DSB-pendlerkort, skal du nu købe kort til hele rejsen fra der, hvor du starter turen, til der, hvor du slutter den igen.

 

DSB pap-pendlerkort bliver til DOT pendlerkort

DSB pap-pendlerkort til rejser over én eller flere takstgrænser på Sjælland, Lolland og Falster erstattes den 15. januar 2017 af DOT pendlerkort til korte eller lange rejser. Læs mere om rejseregler for pendlerkort til korte rejser eller læs mere om rejseregler for pendlerkort til lange rejser.

Pendlerkort på rejsekort

Som noget nyt kan du få dit pendlerkort på rejsekort.
Rejsekort pendlerkort er til dig, der ofte rejser på samme strækning med bus, tog og metro. Med et rejsekort pendlerkort i hånden kan du nemlig rejse ubegrænset i et område, du selv vælger, til en fast pris. Rejser du uden for dit faste område, skal du have en separat billet eller bruge et almindeligt rejsekort, der dækker den del af rejsen.

Rejsekort pendlerkort – kort fortalt

 • Du kan rejse ubegrænset til en fast pris for en periode.
 • Du behøver ikke at bekymre dig om at glemme at checke ud. I tog og metro skal du hverken checke ind eller ud. I bussen skal du checke ind, svarende til at vise pendlerkortet til chaufføren - men du behøver ikke checke ud.
 • Du kan gøre det let for dig selv med en fornyelsesaftale, der fornyer dit pendlerkort – helt automatisk.
 • Du bestemmer selv hvor lang din periode skal være (min. 30 dage), og hvornår den skal starte. Perioden startes ved at checke ind på kortlæseren inden din første rejse.

Til og med den 31. marts 2017 kan du bestille et rejsekort pendlerkort til rejser på Sjælland inkl. Hovedstadsområdet, Lolland-Falster og Møn til 0 kr. i oprettelse.

Rejsekort pendlerkort udrulles løbende
Pendlerkortet kan nu købes til brug i Hovedstadsområdet og Vestsjælland.

Den 22. november 2016 kan kortet købes til disse otte DSB tog-strækninger:

 • Ringsted - København H
 • Slagelse - København H
 • Holbæk - København H
 • Ringsted - Roskilde
 • Slagelse - Roskilde
 • Tølløse - København H
 • Holbæk - Roskilde
 • Høje Taastrup - Slagelse

Den 15. januar 2017 kan kortet købes på resten af Sjælland, Lolland-Falster og Møn, samt DSBs øvrige strækninger på Sjælland.

Du kan læse mere og bestille et rejsekort pendlerkort på rejsekort.dk/pendlerkort