Enkeltbilletter er til dig, der ikke rejser så ofte. Dog kan du med fordel benytte rejsekort, som er et billigere alternativ. 

Du kan købe enkeltbillet til korte rejser mellem to og otte zoner. Enkeltbillettens gyldighedsperiode afhænger af antallet af zoner.

Enkeltbilletter til korte rejser kan købes i billetautomaterne på stationerne, i busser og via mobiltelefonen til iPhone eller Android.

Læs mere om hvad Takst Sjælland betyder for enkeltbilletter her.

 

Enkeltbillet til korte rejser 

For korte rejser mellem 2 -8 zoner udstedes enkeltbilletter med påtrykte zoner, gældende efter ringzone princippet, som vi kender det i dag. Billetten kan bruges til et ubegrænset antal rejser inden for den tid og de zoner, den er gyldig i.

Den fjerneste zone bestemmer prisen for rejsen. Man skal derfor lægge mærke til antallet af zoneringe (farvezoner), som man kører igennem på ruten. Selv om man vælger den samme rute frem og tilbage kan bussen eller toget køre gennem en dyrere farvezone den ene vej end den anden vej.

Den sidste påstigning skal ske inden billetten udløber, og billetten skal være gyldig, når bussen eller toget, ifølge køreplanen, skal køre fra stoppestedet eller stationen. Metroen og bl.a. A-bussen kører med faste intervaller. Dette betyder, at påstigningstidspunktet bestemmer om billetten er gyldig.  

Billetten skal udstedes ved rejsens start. Forsalg er ikke muligt, og billetten kan derfor ikke refunderes.

Husk, at det altid er dit ansvar at sikre dig, at du har korrekt og gyldig rejsehjemmel.

 

Tidsgyldighed for enkeltbilletter (2-8 zoner):

2 zoner

1 time og 15 minutter

3 zoner

1 time og 30 minutter

4 zoner

1 time og 45 minutter

5 zoner

2 time

6 zoner

2 timer og 15 minutter

7 zoner

2 timer og 30 minutter

8 zoner

2 timer og 45 minutter