Enklere priser og billetter

Takst Sjælland er navnet på en stor reform af priser og billetter til bus, tog og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, som trådte i kraft 15. januar 2017.

Reformen betyder ens priser, rejseregler, og billettyper i hele det store sjællandske område. For nogle har det betydet en ændring i pris og billettype. For de fleste er alt som det plejer.

Se hvad det betyder for dig

Nemmere at finde den billigste billet

Fremover bliver det nemmere at finde den billigste billet. Rejsekort vil altid være billigere end enkeltbilletter, og rejser du mere end ca. 26 gange om måneden, svarende til 13 tur/retur-rejser, kan et pendlerkort være billigst.

Der er ikke længere forskellige rabatter på rejsekort. Der er 25-40% rabat på rejsekort i forhold til enkeltbilletten. Herudover er der yderligere 20% rabat på rejser uden for myldretiden på hele Sjælland inkl. Hovedstadsområdet, Lolland, Falster og Møn.

Se hvad din rejse koster og hvilke billetter der er relevante for dig på rejseplanen.dk.

Farvel til alle zoners-reglen

Du kan ikke længere købe pendlerkort eller enkeltbilletter til alle zoner. I stedet er der nu sammenhæng mellem rejsens længde og pris. Det vil sige jo længere rejse, desto højere pris.

Find billet