Billetter

Du skal være i besiddelse af gyldig billet eller kort, inden du begynder din rejse. Billetter og kort kan købes i automater på stationer, i DSB Billetsalg, diverse øvrige salgssteder samt i de fleste busser, dog ikke i servicebus 834 og 848. I busserne skal chaufføren kunne give tilbage på nærmeste 100 kroner. Chaufføren har ikke pligt til at modtage udenlandsk valuta. Bemærk, at det ikke er muligt at købe alle billettyper i automater og/eller busser, og at det ikke er muligt at købe billet i toget, dog undtaget Lokaltog Region H, hvor der kan købes billet i automaten i toget. Automaterne modtager ikke dankort, men der kan betales med alle mønter samt 200-, 100- og 50-kronesedler. 

Billetten kan bruges til at rejse på den strækning, billetten er gyldig til eller inden for det område, billetten gælder i.

Billetter kan være gyldige til en afgrænset tidsperiode. Rejsen skal påbegyndes inden for billettens gyldighedsperiode, og sidste ombordstigning skal være foretaget inden billettens udløb.

Tilkøbsbillet

Hvis du får brug for at rejse længere end de zoner, din billet eller kort er udstedt til, har du mulighed for at købe en tilkøbsbillet.

Refusion

Hvis du skal have refunderet din billet, kan der være forskel på fremgangsmåden afhængigt af, hvilken billettype der er tale om.

Gyldighed

Så længe gælder billetter  
2 zoner 1 time
3 zoner 1 time, 15 minutter
4 zoner 1 time, 30 minutter
5 zoner 1 time, 45 minutter
6 zoner 2 timer
7 zoner 2 timer, 15 minutter
8 zoner 2 timer, 30 minutter
Alle zoner (9 zoner) 2 timer, 45 minutter

 

Tiden i køreplanen bestemmer, om billetten er gyldig for alle rejser med bus og tog. Her er to eksempler:

  • Billetten udløber kl. 13.00. Bussen eller toget skal køre kl. 12.59 efter køreplanen, men kører først kl. 13.02. Billetten er gyldig. 
  • Billetten udløber kl. 13.00. Bussen eller toget skal køre kl. 13.02 efter køreplanen. Billetten er ikke gyldig, selvom du står på inden udløbet.

Metroen og bl.a. A-bussen kører med faste intervaller. Det betyder, at påstigningstidspunktet bestemmer, om billetten er gyldig.  

Når du køber billet, skal du sikre dig, at klokkeslættet er korrekt.